Indlæg

Slip de dårlige vaner – tag cyklen!

Lidt for ofte varmer danskerne deres biler op for at køre en tur på max. fem kilometer eller lidt mere. For nogle er der en gyldig grund, men for rigtig mange skyldes det dårlige vaner med at blive liggende i sengen lidt for længe eller prioritere morgenkaffen over det bæredygtige lift, som cyklen udgør.

Generelt kan vi alle blive bedre til at tage cyklen, men i denne sammenhæng er det vigtigt at pointere, at det ikke nødvendigvis betyder, at vi ikke kan nyde morgenkaffen eller ligge lidt længere i sengen. Med elcykler er der nemlig kommet et alternativ, der tillader en at nyde sine morgner samtidig med, at man kan transportere sig rundt på en bæredygtig og nem måde.

At spotte de dårlige vaner – det er svært!

Det er ikke altid lige nemt for en selv at se, hvor man kan blive bedre, især ikke i forhold til de gode- og dårlige vaner, som man har indført som en normal del af sin hverdag. Nogle gange er det langt nemmere for andre at se disse!

Det vigtige er dog, at det ikke behøver at være hårdt at ændre på ens vaner, hvis blot man er i stand til at tænke langs kreative baner. Bilen behøver nemlig ikke blive afskaffet og erstattet af den gamle halvrustne cykel, der står gemt i garagen et eller andet sted.

Et godt kompromis er at kigge lidt nærmere på elcyklen, og hvad den bidrager med af muligheder i ens hverdag. For i denne har man ikke blot en bæredygtig form for transport, men ligeledes en mulighed for gradvis at starte op på at indføre mere aktivitet i de vågne timer af døgnet.

Hvor starter man lige?

Et godt sted at starte er at gøre sig lidt overvejelser om, hvad en elcykel skal tjene til i ens hverdag. Skal den være en transportmulighed? Skal den være en chance for at indføre mere aktivitet i hverdagen? Skal den være ens redskab til at deltage i de lokale cykelture med diverse cykelklubber?

Der findes en række af grunde til at anskaffe sig en elcykel, men vigtigt er det, at cyklen er tilpasset disse årsager. På den måde er det et rigtig godt sted at starte, hvis man er på udkig efter ens nyeste følgesvend. Det er først derefter, at man kan begynde at overveje sådan noget som pris, farve, stelstørrelse, gear og meget andet.