Indlæg

4 råd til bedre resultat af styrketræning

Styrketræner du meget ofte, men oplever en langsom udvikling? Så bør du læse med her, for at få nogle gode råd til, hvordan du hurtigt kommer til at se bedre resultater af dit hårde arbejde.

1: Massere af væske

Mange glemmer at drikke vand hen over dagen. Det er vigtigt at få drukket en masse væske både før, under og efter træning. Kroppen har behov for en masse væske for at kunne restituere, især når man træner kroppen hårdt. Sørg derfor særligt for at drikke meget vand i løbet af dagen. Drikker man ikke nok vand bliver man dehydreret, hvilket er med til at svække kroppens genopbygning.

2: Husk hviledage

Når man styrketræner nedbryder man kroppens muskler, og det er derfor vigtigt at lade kroppen genopbygge sig selv. Man skal holde hviledage for at lade kroppen bygge de muskler op igen, som man på træningsdagen har nedbrudt ved intens fysisk aktivitet. Desuden bør disse hviledage planlægges ved evt. at lægge dem midt på ugen. På denne måde kommer du ikke lige så let til at overbelaste kroppen, ved at træne for mange dage i træk.

Så husk nu at planlægge dine hviledage strategisk så de passer netop ind i dit skema, og sørg for at holde dem.

3: Dybdegående massage

For at opnå hurtigere og tydeligere resultater af sin styrketræning, er det som sagt vigtigt at lægge fokus på sin restitutionsperiode. Man kan også fremskynde denne periode, på flere måder, så man hurtigere er klar igen til at træne.

Ét af disse metoder er at give kroppen en god omgang dybdegående massage. Men det er ikke altid man lige har mulighed for at få massage, på de områder man har behov for på en ordentlig måde. Men det er altså blevet muligt at kunne give sig selv og sine ømme muskler en god rystetur. Dette kan gøres ved hjælp af en massagepistol. Disse apparater er blevet mere og mere populære – og med god grund. De er lette at betjene og giver en meget dybdegående massage.

Du kan f.eks. finde en god massagepistol her.

4: God nattesøvn

Endnu en vigtig ting for den perfekte restituering, er at få en ordentlig nats søvn. At få sine 7-8 timers søvn, helbreder kroppen på en måde som intet andet kan. Det kan måske være svært at tilvænne sig en anderledes soverytme, men så lidt som 15-30 min. kan være med til at man får det bedre.