Indlæg

Drop de dårlige vaner én gang for alle

Har du nogle dårlige vaner, som du gerne vil droppe en gang for alle. Ryger du for eksempel? Kan du ikke komme op om morgenen? Eller spiser du alt for usundt i din hverdag?

Læs med i denne artikel for at få nogle gode råd til, hvordan du dropper de dårlige vaner en gang for alle.

Brug hjælpemidler

I dag er der ret mange hjælpemidler at benytte sig af, hvis man gerne vil stoppe med en af sine dårlige vaner. Hvis du for eksempel har meget svært ved at komme op om morgenen, så kan du sætte en alarm på din mobil og have den til at ringe fra den anden ende af dit soveværelse.

Du kan såmænd også få alarurer i dag, så løber væk fra dig når de tænder. På den måde skal du altså ud på en lille løbetur, når du vågner om morgenen. Og når du først er kommet ud af sengen er det meget nemmere at blive oppe.

På samme måde kan du benytte en e cigaret, hvis du har meget svært ved at stoppe med at ryge. Disse e-cigaretter blev skabt som et sundere alternativ for alle rygerne, som simpelthen ikke kan lade smøgerne være. De er meget sundere for dig og smager desuden bedre takket være de mange former for e juice, man kan købe.

Væd penge på det

Du kan eventuelt også vædde penge om det. Hvis du for eksempel har svært ved at komme op og morgenen og siger til din ven, at du vil give ham 1000 kr. hver gang du ikke kommer op af sengen, så vil det hurtigt ikke blive et problem længere.

Det er en god ide at lave en aftale om, at du for eksempel sender et billede af dig selv i tøjet hver morgen. På den måde er vennen sikker på at du faktisk er oppe.

Lav bogføring over dine dårlige vaner

En del undersøgelser har vist at dårlige vaner faktisk kan ændre sig ved at man simpelthen skriver det ned gang, hver gang man ’synder’. Hvis du for eksempel har det med at spise usundt, så kan du skrive det ned hver gang du tager noget mad – uanset om det er sundt eller usundt.

Meget hurtigt vil du begynde at se, at du da kan tage en banan fremfor en muffin nogle eftermiddage. Og før du ved af det har dine kostvaner ændret sig.