tandlæge
Indlæg

Derfor er så vigtigt med tandlægebesøg

Selvom det er dyrt at gå til tandlægen, så er det utrolig vigtigt, at man går til tandlægen mindst en gang om året, og at man i det hele taget passer godt på sine tænder. Det er der mange grunde til og i denne artikel er samlet en række af de vigtigste.

Vores tænder er ikke lavet til at holde hele vores liv

Vores tænder er ikke designet til at holde hele vores lange liv. Mennesket er designet til at blive meget yngre, end vi bliver i dag, og det er den alder vores tænder er lavet til at kunne holde til. Det betyder, at hvis vi ikke passer på vores tænder, så mister vi dem, når vi bliver gamle. Det er derfor, der er så mange ældre mennesker, der har gebis, fordi de er blevet ældre end deres tænder. Dette er altså den primære årsag til, at det er vigtigt, at vi passer godt på tænderne, og at vi får hjælp og rådgivning af professionelle tandlæger som fx dem hos https://www.tandlaege-vanlose.dk/, der er uddannet til, at vide præcis hvad hvert enkelt tandsæt behøver for at holde så længe som muligt. 

Ved smerter og skader

Det er særlig vigtigt at du opsøger tandlægen, hvis du har smerter eller en skade. Selvom det er dyrt at få en fyldning eller en rodkanalbehandling, så bliver det kun dyrere jo længere du venter. Hvis hullet bliver større, kan du ligefrem risikere at skulle have trukket hele tanden ud. 

Tandrensning og mundhygiejne

Det er ikke kun, hvis du har skader eller smerter i tænderne, at du skal sørge for at booke tid hos tandlægen. Det er også for at forebygge, at skader som fx huller ikke opstår. Ved et typisk tandlægebesøg vil du få en tandrensning og et eftertjek, hvor tandlægen sikrer, at der ikke er nogle skader på vej. Tandrensningen er også god at få en gang i mellem for at holde mundhygiejnen i top. Ellers risikerer du hurtigt at få dårlig ånde eller andre gener, som ikke kan løses ved tandbørstning alene. 

Et godt smil er vejen til succes 

En god og sund mund er ikke bare en rar ting at have, det kan også være med til at sikre dig succes både i dit arbejde og i dine andre relationer. Rigtig mange mennesker dømmer andre ud fra deres tandsæt og smil. Har du derfor grimme tænder eller dårlig ånde, kan det nemt gå ud over fx jobsamtalen eller daten. Der er altså ikke andet at gøre end at booke tid hos tandlægen med det samme.