Indlæg

5 trin: Sådan rengør du din bil bedst

Ferien står for døren, og hvorfor ikke bruge noget af den på rigtig at forkæle din bil, så den er klar til at cruise i solnedgangen? Du kan selvfølgelig tage den en tur i bilvasken, men du kan også vaske den selv, så du kan komme ordentlig til bunds i det skidt, den har samlet op i løbet af året.

Der er intet så tilfredsstillende som en helt nyvasket, nypoleret bil, og særligt når du selv har stået for al arbejdet. Derfor giver vi dig her den perfekte 5 steps guide til rengøring af din bil.

Gør som bilvasken

Bilvasken skyller ikke bare din bil igennem i lidt rengøringsmiddel og vand, og så er det det, vel? Nej, så det skal du heller ikke gøre. Vil du være sikker på at vaske den med produkter, som er skabt til bilen, så skal du bruge meguiars produkter. De er nemlig lavet til at rengøre bilen og forbedre holdbarheden.

Brug de rigtige produkter

Og nu vi er ved det – brug de produkter som passer til din bil. Du ville jo heller ikke vaske op i WC-rens, vel? Vel?! Der findes både produkter til at forberede, vaske, forbehandle, vokse og polere din bil, så hvis du vil gå all-in, er det dem du skal anskaffe dig.

Indvendig rengøring

Det udvendige er det, andre ser, når du kører forbi. Det indvendige er det, du selv kan glædes over hver dag, så der må du også gerne være lidt grundig. Fjern alt i bilen og støvsug grundigt. Trænger sæderne, kan du damprense dem – vær dog opmærksom på, at det skal tørre noget tid efterfølgende. Alle overflader kan tørres af med en klud opvredet i lidt almindeligt rengøringsmiddel, og den indvendige side af ruden, kan du rengøre i lidt almindelig glasrens.

Den udvendige finish

Udvendigt er det en god idé at først polere, og derefter lakforsegle alle overflader, så bilen holder sig pæn længst muligt. Så bliver du også tilfreds med resultatet på lang sigt.

Forebyg

Når først din bil er ren og pæn, handler det om at holde standarden. Sørg for hurtigt at fjerne eventuelt snavs og især fugleklatter, så det ikke ætser lakken, og du skal starte helt forfra. Er du hurtigt ude og forebygger problemer, behøver du ikke vaske din bil lige så ofte, og den holder sig pæn i længere tid. Og så er det bare med at nyde sommeren, og din nye, rene bil.