Indlæg

5 ting der gør din søvn mere bæredygtig

Søvn er grundlæggende for vores sundhed og velvære. Samtidig ønsker mange at tænke bæredygtighed mere ind i hverdagens rutiner. Der findes en række ting, du nemt kan gøre, for at gøre din søvn mere bæredygtig. Ønsker du at kombinere en god nattesøvn med en bæredygtig nattesøvn, giver vi dig her 5 tips til, hvordan du nemt kan gøre nattesøvnen mere bæredygtig:

1. Vælg en 

En bambus tyngdedyne er lavet af økologisk bambusviskose, der er en meget blød og luksuriøs fiber. Bambus er en bæredygtig ressource, da det vokser hurtigt og kan dyrkes uden brug af giftige kemikalier. Bambus er også en meget absorberende fiber, hvilket gør den ideel til brug i en tyngdedyne. Ønsker du en mere bæredygtig søvn, kan du derfor med fordel vælge en bambus tyngdedyne.

2. Vælg økologisk sengetøj

Sengetøj er noget af det, du har tættest på kroppen i flest timer i løbet af døgnet. Derfor bør du vælge sengetøj lavet af økologiske materialer. Økologisk sengetøj, der er dyrket uden brug af giftige kemikalier. Økologisk sengetøj er derfor meget blødere og skånsomt for huden. Det er også en mere bæredygtig ressource, da der ikke er brugt giftige kemikalier til dyrkningen.

3. Vælg en GOTS-certificeret dyne

Ønsker du en bæredygtig nattesøvn, kan du med fordel kigge efter GOTS-mærket, når du skal købe dyne. GOTS står for Global Organic Textile Standard. Det er en international standard for økologisk tekstil. For at en dyne kan blive certificeret skal den opfylde en række strenge kriterier for bæredygtighed. Det er derfor en god idé at vælge en GOTS-certificeret dyne, hvis du ønsker at gøre din søvn mere bæredygtig.

4. Vælg en Oeko-Tex-certificeret dyne

Udover GOTS, kan du også kigge efter Oeko-Tex-mærket, når du skal købe dyne. Oeko-Tex er en international standard for tekstiler, der ikke indeholder skadelige stoffer. For at en dyne kan blive certificeret skal den opfylde en række strenge kriterier for bæredygtighed. Det er derfor en god idé at vælge en Oeko-Tex-certificeret dyne, hvis du ønsker at gøre din søvn mere bæredygtig.

5. Vælg en dyne med bæredygtige fyldstoffer

Der findes mange forskellige typer af bæredygtige fyldstoffer til dyner og hovedpuder, f.eks. kokosfibre, bambusfibre, hampfibre, økologisk bomuld eller GOTS-certificeret uld. Vælger du en dyne med et bæredygtigt fyldstof, er du sikker på at gøre din søvn mere bæredygtig. Samtidig vil de fleste af de bæredygtige fyldstoffer også bidrage til en bedre nattesøvn.

Konklusion

I denne artikel har vi givet dig 5 tips til, hvordan du nemt kan gøre din nattesøvn mere bæredygtig. Du kan f.eks. vælge en bambus tyngdedyne, GOTS-certificeret dyne eller en Oeko-Tex-certificeret dyne. Du bør også vælge økologisk sengetøj og en dyne med et bæredygtigt fyldstof, f.eks. kokosfibre, bambusfibre, hampfibre, økologisk bomuld eller GOTS-certificeret uld.