EN HELT ALMINDELIG LØRDAGSTUR, ELLER VAR DET?

17.03.18 af Kjetil HavsteinDet er lørdag i midten af marts måned. Udenfor viser termometeret -2 grader, men medregnet den kraftige østenvind, så er der en chillfaktor der siger -10 grader.

Det nemmeste ville være at bare blive hjemme, hygge sig i sofaen foran TV, og så bare vente på at foråret melder sin ankomst. Men nej, den daglige dosis med træning skal indenbords. En dag uden træning er jo en dag uden mening, eller?

I de 28 år jeg har betragtet mig selv som løber, så har jeg aldrig fortrudt en løbetur. Nogle gange har det været svært at komme ud over dørstokken, men bagefter har man det bare så godt.

Efter hvert som formen bliver bedre, så kommer man længere væk hjemmefra, og man kan nyde naturen, og ikke kun tænke over hvor hårdt det hele er.

Lørdagens løbetur var et helt standard træningspas for mig. 14 km rolig tur ude i naturen. Men når jeg kommer hjem og kigger på de "hurtige billeder" jeg fik knipset undervejs, så tænker jeg over hvor fedt det egentlig er at være løber. Ikke bare det, men også hvor meget smuk natur der er i Danmark.

Billederne er taget i området ved Husby Klitplantage, knappe 35 km hjemmefra. Jeg kører glædeligt nogle kilometer væk i weekenderne, bare for at se lidt nyt, samt opleve nye naturområder. Tidlige morgenture, eller sene aftenture med pandelampe, de kan sagtens bare foregå i nærområdet. Det er helt klart weekendture jeg nyder mest.

Selv om jeg har løbet denne tur mange gange efterhånden, så er den aldrig ens. Årstiderne, vind og vejr skaber nye indtryk hver gang. I lørdags var der kraftig vind østfra. Stranden var meget bredere end normalt, alle spor i sandet var udvisket, og jeg havde følelsen af at være den første der nogensinde løb i området.

Utrolig nok mødte jeg heller ikke mange andre mennesker. De havde nok hellere taget valget om at blive indendørs.

I morgen venter et nyt træningspas. Nyt område, nye indtryk og fornyet energi og overskud til en ny hård arbejdsuge.