ANDERS RISAGER

ALDER
38

FØRSTE ULTRALØB
Januar 2012

ANTAL ULTRALØB
Ikke helt sikker men omkring 7-8 stykker + en hel del dobbelte marathons

BEDSTE RESULTAT
Mit bedste resultat var nok 6 timer Grenå i 2016, hvor jeg efter en ordentligt omgang krampe, alligevel nåede op på 70+ km

FAVORITDISTANCE
50- og 100 km

BEDSTE RESULTAT PÅ KORTERE DISTANCER
Indtil videre løber jeg 18:31 på en 5K, 38:17 på en 10K og 1:26:35 på ½ marathon.

BEDSTE ULTRAOPLEVELSE

Min første 100K i Albertslund, da jeg krydsede 84,4km.

MÅL FOR SÆSONEN
50km Lahntallauf i Marburg Tyskland, 6 timer i Sæby, 100km i Viborg og måske en tur rundt om Mors

MIN TRÆNING
Jeg har løbet de lange distancer siden 2011, men før det har jeg dyrket en del forskellig sport inkl 10-12 år som offensive tackle i amerikansk fodbold, på højeste niveau, i hvert fald herhjemme i lille Danmark. Det indbragte mig da også et par mesterskaber, samt en enkelt tur på landsholdet.

Udover det har jeg dyrket de fleste sportsgrene, såsom fodbold og håndbold som ung.

Marathon og dernæst ultra distancen kom efter at jeg først havde forsøgt mig med triathlon, men da jeg fandt ud af hvor dyre de der cykler var, samt erkendte at jeg bare ikke var særlig god til at svømme, så var løbet det åbenlyse valg.

Efter at have løbet en 30-40 marathons med et klart mål om at komme i Klub 100, begyndte de længere distancer at trække og så var jeg hooked på ultra. Jeg er dog stadig glad for at komme ud og løbe marathon med vennerne fra dengang, men mest som træning til ultra.

Min træning var før sommeren 2016 præget af mit eget hjemmebryggede koncept "meget og hårdt", men jeg gik i stykker hele tiden, så nu har jeg fået et godt samarbejde op og køre med Jesper Kenn Olsen og det har rykket godt og grundigt ved min tilgang til træningen, samt ved mine mål med løbet.
Baggrundsbilleder: Fotograf Kenneth Jensen